Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το γυμνο σκάνδαλο του Hollywood και ο "Ιos"

 Σταρ της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος και της μουσικής έχουν «χάσει τον ύπνο τους». Μεταξύ αυτών, η Ριάνα, η Τζένιεφερ Λόρενς και η Κέιτ Άπτον.
«Είναι τόσο ενοχλητικό και δυσάρεστο να βλέπουμε πώς κάποιοι παίρνουν στα χέρια τους την ιδιωτική ζωή σου» σημείωσε στο Twitter η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς και απειλεί με αγωγές.
Την ώρα που οι σταρ «βράζουν στο ζουμί τους», άνοδο της τάξεως του 1% κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας Apple, η οποία έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 103,74 δολαρίων, μόλις ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα της διαρροής γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων της διεθνούς showbiz λύθηκε.
Έπειτα από εσωτερική έρευνα της εταιρείας, η οποία διήρκεσε 40 ώρες, προέκυψε ότι από τη «στοχευμένη επίθεση» εκτέθηκαν σε κίνδυνο μόνο ορισμένοι λογαριασμοί επωνύμων, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν ενδείξεις παραβίασης στο αποθηκευτικό σύστημα iCloud.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, φέρεται να προκλήθηκε από τον ιό «ibrute», ο οποίος εκμεταλλεύθηκε μια αδυναμία στην εφαρμογή «Find my iPhone».
Ο iBrute δημιουργήθηκε το 2009, όταν διέρρευσαν 32 εκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικοί ασφαλείας, με τους δημιουργούς του ιού να καταλήγουν στους 500 πιο συνηθισμένους συνδυασμούς, τους οποίους δημοσίευσαν σε ειδικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Πιθανότατα, λοιπόν, αυτό που κατάφεραν οι άγνωστοι μέχρι στιγμής χάκερ με τη χρήση του ιού ήταν να βρουν τους κατάλληλους κωδικούς δοκιμάζοντας συνεχώς νέες πιθανές «λύσεις» μέχρι να εντοπίσουν την κατάλληλη και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες ηθοποιών και άλλων διασημοτήτων.
Όπως έγραψε μάλιστα το περιοδικό «Time», «ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτείς 100% στο διαδίκτυο είναι να μην το χρησιμοποιείς».
Ωστόσο, επειδή κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, οι ειδικοί προτείνουν στους χρήστες πέντε βασικά βήματα προστασίας:
1) να χρησιμοποιούν μοναδικούς και διαφορετικούς κωδικούς σε όλες τις συσκευές σας
2) να χρησιμοποιούν την επιλογή της ταυτοποίησης σε δύο βήματα, όπου αυτή είναι διαθέσιμη - αυτή η επιλογή υπάρχει σε Apple iCloud, Google και Gmail, Dropbox, Facebook, Twitter, PayPayl και Microsoft.
3) να απενεργοποιούν την επιλογή αυτόματου «ανεβάσματος» φωτογραφιών
4) να ενεργοποιούν τις υπηρεσίες κλειδώματος στο κινητό τηλέφωνο και τους λογαριασμούς σας
5) να επικαιροποιούν το λειτουργικό σύστημα του κινητού σας τηλεφώνου, καθώς εταιρείες όπως η Apple προχωρούν συνεχώς σε «διορθώσεις» που προστατεύουν από τέτοιου είδους προβλήματα
πηγη : ΑΝΤ1 ΝΕWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου